Ben je leerling van het voortgezet onderwijs? Heb je op school les gehad over ongelijkheid tussen en binnen landen?

Heb je briljante ideeën voor een ludieke actie op school of in jullie dorp/stad?
Kun je leerlingen van je klas zo gek krijgen om mee te doen?


Voorbeelden

ongelijkheid acties

  • Organiseer een tentoonstelling met jullie eigen affiches waarbij jullie de ongelijkheid (bijvoorbeeld tussen arm en rijk) naar voren brengen onder het motto 'Zoek de 10 verschillen'.
  • Verdeel de leerlingen in groepen en organiseer een wedstrijd (op YouTube of op de website van de school) van korte video's met informatie over een ongelijkheidskwestie die moet worden opgelost of oproept tot actie (op een creatieve manier of gewoon om het uit te leggen).
  • Nodig Loesje uit voor een workshop creatief schrijven en gebruik jullie teksten voor de schoolkrant.
  • Ongelijkheid en oneerlijkheid kunnen jullie tegengaan door in de schoolkantine alleen eerlijke producten te verkopen. Maak bij een aantal producten een flyer voor de bezoekers van de schoolkantine.
  • Premier Rutte riep ten tijde van de coronacrisis de jongeren op om een revolutie te beginnen* en met goede ideeën te komen. Maar waarom je beperken tot deze ene crisis? Er is nog zo veel ongelijkheid en oneerlijkheid in de wereld dat jongeren een tweede revolutie kunnen beginnen. Verzamel de goede ideeën en stuur die naar Rutte**. Julie brief kun je ook online zetten op een website of in de sociale media.


https://nos.nl/artikel/2334527-rutte-roept-jongeren-op-de-revolutie-te-beginnen.html
** Schrijf een beleefde brief van maximaal één A4-tje naar: De minister-president, Minister van Algemene Zaken, Postbus 20001, 2500 EA Den Haag

Zet jullie idee op papier (maximaal een A4) en vraag jullie docent om jullie voorstel voor een ludieke actie naar het Centrum voor Mondiaal Onderwijs te sturen. Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel: 024-3615902.

armoede afsluiting