Ben je leerling van het voortgezet onderwijs?
Heb je op school les gehad over de klimaatverandering?

Heb je briljante ideeën voor een ludieke actie op school of in jullie dorp/stad?
Kun je leerlingen van je klas zo gek krijgen om mee te doen?


Voorbeelden

afsluiting2

  • Organiseer een actie voor de hele gemeente om waterverspilling tegen te gaan. Geef ze nuttige tips en verspreid deze op informatieposters en flyers.
  • Deel een douchezandloper uit aan al jouw schoolgenoten. Hierdoor doucht iedereen maximaal vijf minuten en zal er minder water gebruikt worden.
  • Roep iedereen van jouw school op om de auto of brommer een week thuis te laten en deel te nemen aan Fietsweek.
  • Verdeel de leerlingen in groepen en organiseer een wedstrijd (op YouTube of op de website van de school) van korte video's met informatie over een klimaatkwestie die moet worden opgelost of oproept tot actie (op een creatieve manier of gewoon om het uit te leggen).
  • Stel een tentoonstelling samen met handwerk dat laat zien hoe een natuurlijke omgeving kan veranderen als gevolg van de gevolgen van de klimaatverandering (voor en na).
  • Houd een tentoonstelling met modellen van duurzame steden gemaakt met gerecyclede materialen.


Zet jullie idee op papier (maximaal een A4) en vraag jullie docent om jullie voorstel voor een ludieke actie naar het Centrum voor Mondiaal Onderwijs te sturen. Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel: 024-3615902.

klimaatactie nl